ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΛΕΞΙΑ

  • on 9 Φεβ 2009

  • Διοργανώθηκε με επιτυχία από τον όμιλο μας ημερίδα με θέμα "Δυσλεξία - Θεωρία & Τρόποι αντιμετώπισης της". Ομιλήτρια της βραδιάς ήταν η κα. Μόσχα Κοντορούση, Λογοπαθολόγος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία πολλοί φορείς του νησιού, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ερμουπόλεως, μαζί με μέλη του ομίλου. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Κινητικές & Διανοητικές Ανάγκες, για την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή.

    Η Δυσλεξία είναι μια μορφή μαθησιακής δυσκολίας, όπου το άτομο, μικρής ή μεγάλης ηλικίας, παρουσιάζει δυσκολίες στην ανάλυση των λέξεων σε ακουστικές μονάδες συλλαβικής βάσης και στη σύνθεση συλλαβικών ακουστικών μονάδων σε λεξικά σύνολα με εννοιακό περιεχόμενο.

    Τα δυσλεκτικά άτομα πολλές φορές αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσκολίας ή ανικανότητας στο να αντιληφθούν τις ομοιότητες των αρχικών ήχων των λέξεων. Ενδέχεται π.χ. ένας δυσλεκτικός να μην αντιλαμβάνεται το διπλό ήχο στο συμφωνικό σύμπλεγμα των λέξεων π.χ. "κλαίει", "βάλτος" και για αυτό να διαβάζει ή να γράφει "καίει", "βάτος".